Beeldbank Stichting Beeldbank Historisch Bergen (NH)
 → 
 →  [Database nr. 00066]
 
Dutch English German

 
Klik op bovenstaande afbeelding voor een 100% weergave

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 00066
 
Titel : SociŽteit 't Trefpunt bestuurswisseling
Plaats/dorp : Bergen NH
Buurtschap : Centrum
Adres (of locatie) : Russenweg 3
Datering : feb 2017
Bijzonderheden : Foto: Frouwkje van der Mark-Sikkema (links) en Henk Jellema (rechts).
De conversatiezaal van Hotel 1900 was tijdens de gezellige maandelijkse bijeenkomst van Ďt Trefpunt in februari 2017 bijzonder goed gevuld. De talrijke leden van deze, nu ruim 45 jaar bestaande, Bergense sociŽteit waren hier tevens aanwezig bij de tussentijdse voorzitterswisseling.
Na zijn welkomstwoord memoreerde secretaris Frans Proot de gevolgde benoemingsprocedure. Deze leidde tot de benoeming bij acclamatie van een nieuwe voorzitter. De aantredende functionaris werd door de secretaris met een kleurig boeket begroet en onder luid applaus van de aanwezigen aangekondigd. Het is Frouwkje van der Mark-Sikkema, al jaren enthousiast lid van ít Trefpunt. Frouwkje, dochter van de indertijd welbekende schoolarts Ďdokterí Sikkema, is in Bergen opgegroeid en woont nu in Alkmaar. In haar Ďmaidenspeechí verklaarde ze vol ambitie in haar nieuwe functie te zullen beginnen.
Na deze inauguratie werd afscheid genomen van de man die de voorzittershamer van de neutrale sociŽteit maar liefst 18 jaar gehanteerd heeft: Henk Jellema. Deze langdurige en met veel verve uitgevoerde activiteit, was voor het Trefpuntbestuur aanleiding om Jellema tot erelid van de sociŽteit te benoemen. Een fraaie oorkonde, samengesteld door gastvrouw Bethy Landeweerd en penningmeester Thomas Leijen, bevestigde deze eervolle benoeming. Vervolgens waren er cadeaus en een heildronk voor het nieuwe erelid dat, vergezeld van zijn echtgenote, op originele wijze werd toegezongen. In zijn persoonlijke gelukwens vermeldde het in 2010 benoemde, eerste erelid Harry van Grol, nog het feit dat Henk Jellema eertijds de formele opvolger was van Ilona de Geer van Jutphaas-Pretorius uit Schoorl. Zoals gebruikelijk werden de Trefpuntleden hierna uitgenodigd om deel te nemen aan het gezamenlijke sociŽteitsdiner. Informatie: secretariaat ít Trefpunt: tel. 06-52357988, e-mail fgaproot@hetnet.nl.
Artikel Henk Jellema gepubliceerd in De Duinstreek d.d. 15 maart 2017.
 
Fotograaf : Nog onbekend
Collectienaam : Henk Jellema
Zoekwoorden :
Rubriek : Algemeen
Subrubriek : Bijeenkomst
Categorie : Digitaal
Achterkant afbeelding : N.v.t.
Google Maps :
Bovenstaand beeld kan men zelf aanpassen (onder meer in- en uitzoomen).
Refresh de pagina (F5) om het oorspronkelijke beeld weer te verkrijgen.

Klik op het vierkantje rechtsboven om de afbeelding vergroot weer te geven.
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 14 maart 2018